Szélvédőcsere

Ha már nincs mód a sérült szélvédő javítására, akkor az egyetlen megoldás a csere. Sokszor halogatják ezt, pedig nem érdemes sokat várni vele. Előfordulhat, hogy már egy kőfelverődés miatt is később cserére szorul az üveg.

 

Sokan nem tudják, de ez akár önrész befizetése nélkül, casco terhére is megoldható. Ez utóbbinál az ügyfélnek nincs más dolga, csak el kell dönteni, hogy gyári vagy utángyártott szélvédőt szeretne. Manapság a jó minőségű utángyártott szélvédők is jó alternatívát jelentenek.

A SZÉLVÉDŐ CSERE MENETE:

  • Először is gondoskodunk a jármű karosszériájának és belső tereinek védelméről.
  • Ezt követően kivágjuk és eltávolítjuk a tömítéseket és a ragasztót, ami a szélvédőt a helyén tartotta.
  • Ezután alapozóréteget hordunk fel a jármű karosszériájára. Ennek száradása után felvisszük a speciális kötésű ragasztót a szélvédő felületére, biztosítva annak erős és szabályos illeszkedését.
  • Majd beszereljük az új szélvédőt a járműbe és végül a korábban eltávolított illesztéseket is visszahelyezzük.

Legalább 4 órára szükség van a ragasztó megkötéséhez. Légzsákkal rendelkező autóknál ajánlott megvárni a 6 óra száradási időt. Ez alatt az idő alatt nem ajánlatos közlekedni a járművel. 

Természetesen hátsó szélvédőt is, illetve ha szükséges, oldalsó üvegeket is cserélünk. Ha autód bármely üvege cserére szorul, keress mineket bizalommal!

 

 


Nyomtatás   E-mail