Alváz- és üregvédelem

Az autó alváza és üregei a gépjárművünk azon részei, amikről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Mivel nincsenek úgy szem előtt, gyakran egy-egy műszaki vizsga előtt szembesülünk a problémával.

 

Az alváz esetében nem is gondolunk bele, hogy milyen igénybevételeknek van kitéve folyamatosan. Az időjárás viszontagságain keresztül a különböző útburkolatról felpattanó kavicsok, aszfaltdarabok és egyéb dolgok is károkat tehetnek benne, amikből később nagyobb bajok is lehetnek. Ezeknek a problémáknak a megelőzésére szolgál az alvázvédelem.

AZ ALVÁZVÉDELEM MENETE:

  • Először is vegyszeres mosással megtisztíttatom a jármű alját.
  • Az autó alján található alkatrészeket leszereljük. (kipufogó sor, hővédő lemezek, dobbetét ék stb.)
  • A korodált felületeket megtisztítjuk, alapozzuk.
  • Szükség szerinti avázvédőt hordunk fel a járműre. Ez lehet bitumen a vagy viasz alapú.
  • Száradás után készre szereljük a autót.

Még ennél is rejtettebb helyek az autónk üregei. Itt már tényleg sokszor csak akkor cselekszünk, ha a látható problémák jelentkeznek.  Ilyenkor az átvizsgálás során sokszor kiderülhet, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk. Hogy ne érjen minket ilyen kellemetlen meglepetés, érdemes az üregvédelmet is megcsináltatnunk, akár új autó vásárlása esetén is.

Nagyon fontosnak tatjuk kihangsúlyozni a megelőzés fontosságát, mivel ezzel elkerülhetjük a komolyabb bajok kialakulását, ezáltal jelentős összegeket spórolhatunk meg és az autónk élettartamát is nagy mértékben megnövelhetjük. Ne halogasd az alváz- és üregvédelmet! Keress minket bizalommal!


Nyomtatás   E-mail